onsdag 2. juli 2008

Karlovy Vary International Film Festival: Intro

Du trodde kanskje redaksjonen hadde tatt seg en velfortjent sommerferie? Neida, vi er på jobb store deler av sommeren og den nærmeste uken kan leserne få ta del i en godbit. I morgen formiddag reiser nemlig hele staben til Tsjekkia for å følge den førtitredje filmfestivalen i Karlovy Vary på nært hold. Vi håper å gi leserne hyppige bulletiner og anmeldelser av det som måtte foregå, men allerede før vi har steget inn på Flytoget, har vi støtt på problemer. Redaksjonen ordnet tidligere i år med hotellreservasjon på et fasjonabelt to-stjerners hotell midt i byen, men i ettertid viser det seg at resepsjonisten nok ikke gjorde det så skarpt i faget engelsk på grunnskolen. Denne relativt beskjedne byen hva innbyggertall angår, oppnår en voldsom tilstrømning under festivalen, så trykket på hotellkapasiteten er det lite og utsette på. Profesjonelle som redaksjonen er, satser vi på at konseptet Last-Minute-Accomodation gir oss husly i denne svært sjarmerende byen.
Selve festivalen er en av de eldste festivalene i verden, og er en såkalt A-festival på lik linje med festivalene i Cannes, Berlin og Venezia. På grunn av denne statusen, er det hvert år kjente fjes fra Hollywood som dukker opp og enten deler ut eller mottar priser. I år kommer blant andre Robert De Niro og Danny Glover og kaster glans over arrangementet. Det Lille Hjørnet kan ikke garantere noe eksklusivt portrettintervju på denne siden. Mer informasjon om festivalen kan fåes ved å klikke seg inn på den offisielle siden; www.kviff.com.
Historisk sett så har ikke denne delen av Europa nødvendigvis oppfordret den frie og uavhengige presse til å utføre sitt virke, men redaksjonen håper å komme snart tilbake med ny oppdatering.

Ingen kommentarer: